Wednesday, December 26, 2012

Vintriga flokati-mattor

Vi vill tipsa om våra flokatimattor som är mysiga hemma nu när det är vinter - som är både sköna, varma och vackra att titta på. De finns på www.mattor-online.se

Flokatimattan är är vår bästsäljare. Det är en riktigt skön ullig matta - lite som ett fårskinn utan skinnet eller som en slags ryamatta med lång lugg. Den finns i två tjocklekar och många olika färger.

Våra flokatimattor är de tjockaste och varmaste vi vet. De är så tjocka att de tom går att sova på!

Flokatimattorna finns i många olika färger och storlekar. Priserna börjar på strax under 400 och går upp till strax över 5000 kr beroende på storlek. Frakten är alltid gratis hos oss och tar ca 4-7 dagar.



Modellen på bilden är vår egen son - han tycker jättemycket om att gosa med mattan!

Mer info om våra Flokati-mattor:


Flokatimattor är grekiska handgjorda mattor med lång lugg av fårull som hopfiltats genom tvättning, klappning och soltorkning. De har varit en grekisk tradition i århundraden. 400-talets Vlacher som levde i Samarina, den högsta byn på Pindos Berg, uppfann Flokatimattorna. Som herdar födde de upp får och getter och producerade mejeriprodukter som såldes under vintern på slätter i Trikala, Thessalien, Makedonien och så långt bort som Odessa. De använde dessa mattor främst som kläder och till sängar i sina tält för att hålla sig varma under de långa vintermånaderna. Kvinnorna i byn som hade tillgång till ullen vävde Flokatimattor som såldes på basarer under vintern. Denna tradition fortsatte i århundraden och upphörde inte förrän i början av 1960-talet. Mazarakisfamiljen har fört traditionen att tillverka fina Flokatimattor och andra mattor vidare.

Under de senaste femton åren har det blivit en enorm efterfrågan på högkvalitativa Flokatimattor. Både kunder och återförsäljare har insett att en tydlig nisch finns för kvalitetsprodukter våra hem.

Dagens Flokatimattor är inte bara smarta och snygga, de är även tillverkade av högkvalitativa material och kommer i många olika texturer, former, färger och stilar.

När du väljer en av de här nya, moderna, fluffiga ryaliknande mattorna får du maximal komfort och avkoppling. Den är ett utmärkt komplement i eleganta och sofistikerade miljöer. Mattor av den här typen har fantastiskt långa fibrer som är väldigt mjuka och sköna att röra vid och de är även bekväma att ligga på eftersom de har så tjock och mjuk ull. Du kommer känna dig som en katt när du njuter av värmen från den här mattan.

Dagens djupa, täta mattor är handvävda med ull av högsta kvalitet och de finns tillgängliga i flera moderna färger. De är även praktiska för man kan tvätta dem i tvättmaskin. Mattorna behåller sin färg och mjukhet hur många gånger de än tvättas. De här mattorna är de professionella inredarnas favoriter. De ger värme under fötterna när man sitter i sin favoritfåtölj, och de är perfekta att ha i barnrum eftersom barnen kan krypa omkring på den mjuka ytan.

Våra Flokatimattor är handvävda, tillverkade av 100% Nya Zealändsk ull av typen 126/7, vilket är den överlägset bästa ullen i världen.

Hos Mattor Online säljer vi inga dåliga exemplar. Varje matta är av extremt hög standard och den bästa kvaliteten på marknaden. När du jämför med andra flokatimattor kan titta på densiteten, vi har mycket högre densitetet (upp till 2800g/m2) än andra märken. Hos Mattor-Online kan du känna dig säker när du handlar.

Ullen är inte behandlad med några kemikalier.

No comments:

Post a Comment