Sunday, April 3, 2016

Såhär gör du för att välja rätt matta

Mattan Florence

En väl utvald matta kan transformera ett tråkigt och livlöst rum till ett spännande och inbjudande utrymme.

Här är några saker som är bra att tänka på när du ska välja rätt:
STORLEK - klicka här för att komma till vår storleksguide.

FÄRG- Ljust färgade mattor gör att rummet ser större ut, medan mörkare färgnyanser på mattan gör rummet mysigare.


TRAFIK - Om din matta ska ligga i sovrummet, eller någon annanstans där bara barfota personer går omkring, så är känslan av en mjuk, fluffig matta oslagbar. Om din matta kommer vara en flitigt använd genomfartsled är det bäst att välja en matta som är "plattare" och inte kräver så mycket underhåll för att hålla sig fin.


OMGIVNING - Om du har en framträdande, mönstrad tapet i rummet är det bra att välja en enfärgad, naturfärgad matta för att undvika att det ser plåttrigt ut. Har du däremot ett enfärgat rum så är det trevligt att liva upp det med en mönstrad eller färgglad matta.


UTRYMMEN - En matta är ett utmärkt sätt att dela upp et rum med och definera områden med. Till exempel: matrum, soffa och arbetsplats kan vara i samma rum, och tre väl valda mattor kan definera dessa områden och göra att utrymmet ser mer välorganiserat och användbart ut.


TEXTUR - Välj ull. Det är den bästa fibertypen för mattor. äkta ull fastnar det inga fläckar på. Det blir mjukare och bättre med tiden och behåller sin form. Inga artificiella fibertyper är i närheten så bra som ull. Silke kan vara bra på mattor som inte används så ofta eftersom utseendet kan vara vackert, men välj i huvudsak ull.


FORM - Vanligtvis är en rektangulär matta bra, men det är bra att överväga runda mattor också, särskilt om du har ett runt soffbord eller en kvadratisk (ej rektangulär) yta att fylla ut.

Du hittar våra mattor på www.mattor-online.se

No comments:

Post a Comment